ارائه الگو یکی از راهکارهای تربیت کودکان است که نقش فزاینده ای در تعلیم و تربیت آن ها دارد.
بچه های خردسال دوست دارند که فردی را به عنوان الگو داشته باشند و از او تقلید کنند. حال این سوال مطرح میگردد که والدین چه الگوهایی را برای فرزندان خود (علی الخصوص دختران) در نظر گرفته اند؟ آیا در این زمینه دقت لازم را مبذول داشته اند؟
متاسفانه شواهد حاکی بر این است که بعضا" شخصیتهای غربی و نمادهای کارتونی بی محتوا ، الگوی نسل جدید کودکان جامعه ما شده اند و این نگرانی زمانی بیشتر می شود که کودک ، آموزش خاصی در زمینه مذهب و دین نمی بیند.
ناهنجاری ، بی هویتی ، و دین گریزی نتیجه این گونه تربیتی است که مثلا لباس عروسک باربی ، الگوی دختر خردسال قرار میگیرد!
وقتی ما اسطوره های حقیقی و آسمانی همچون حضرت معصومه (س) و حضرت رقیه (س) داریم چرا به چنین الگوهای ناکارآمدی روی می آوریم که دنیا و آخرت فرزند را تباه می کند؟
آیا اگر حیا و عفت حضرت رقیه سلام الله علیها را (در قالب داستان کودکانه) به دختران خردسال بیاموزیم در آینده بی حجاب بار می آیند؟ آیا اگر رمز ماندگاری نام حضرت رقیه در طول تاریخ اسلام که همانا ارتباط ایشان با امام زمانش بود را به کودکان بیاموزیم آنها از امام زمان خویش روی گردان می شوند؟ قطعا خیر.
پس شایسته است که از طریق مختلفی همچون قصه ، نمایش ، کتابخوانی و... که مورد علاقه کودکان است حضرت رقیه خاتون را به بچه ها معرفی کنیم تا آنها زیر سایه ی دختر امام حسین علیه السلام ، شایسته تربیت شوند ان شاء الله. صحبت در این باره فراوان است. در پستهای آینده به طور دقیق تری به چگونگی این امر خواهیم پرداخت.
منبع : http://roghayeh.net