سفره حضرت رقيه در تمام مناطق ايران تقريبا به نحوي مشابه انداخته ميشود. ولي بهعنوان يک نمونه با تفاوتي چشمگيرتر ميتوان به نحوه برگزاري اين سفره در استان خراسان اشاره نمود که بدين شرح ميباشد.
"کسي که مراد و حاجتي داشته باشد، به نيت برآمدن حاجت خويش شب جمعه مقارن غروب آفتاب يک عدد نان، دو عدد شمع، کمي کاه، پنج سير خرماي تازه يا خشک خريده و به خانه ميبرد. آنگاه وضو گرفته و با خلوص نيت هستههاي خرما را بيرون آورده و به آب روان ميسپارد. سپس سفره سفيد و تميزي از خانه برداشته و با نان و خرما، کاه و شمعهايي که خريده و يک بشقاب به مسجد ميرود.
سفره را روي زمين گسترده، شمعها را روشن کرده و در دو طرف سفره قرار ميدهد. نان را به هشت قسمت تقسيم کرده و روي هر تکه مقداري خرما نهاده و در سفره ميچيند. سپس کاه را در بشقاب ريخته و در کنار سفره مينهد. پس از خواندن دو رکعت نماز حاجت، از يک روضهخوان دعوت مي کند تا روضه حضرت رقيه را که، شرحي است از مصيبت وارده به آن حضرت و بيرحمي يزيد در ويرانه شام، بخواند. وقتي روضه به پايان رسيد و شمعها سوخت، صاحب نذر با چشمي گريان کاههاي داخل بشقاب را برداشته و به سر و روي خود ميپاشد. و نان و خرما را هم بين کساني که دور سفره جمع شده و به روضه گوش دادهاند تقسيم ميکند. آنان نيز با وي همداستان شده، حضرت رقيه را سوگند ميدهند که هر چه زودتر حاجت صاحب نذر را برآورده سازد.
پس از انجام اين مراسم سفره را جمع کرده و به خانه باز ميگردد. شب جمعه بعد چهار عدد شمع، دو عدد نان و ده سير خرما ( دو برابر دفعه اول ) ميخرد و به مسجد مي برد و باز همان مراسم را از ابتدا تا به انتها انجام ميدهد. سفره سوم را گرو نگه ميدارد تا حاجتش برآورده شود. همين که به مراد خود رسيد سفره سوم را هم مياندازد. ولي اين بار شش شمع و سه نان و پانزده سير خرما در سفره ميگذارد.
لوازم مورد نياز براي پهنکردن اين سفره عبارتند از:
سفرهاي پاکيزه و معمولا به رنگ سفيد، پارچهاي سياه رنگ که روي سفره را بپوشان، نان، پنير و سبزي، خرما، آجيل که معمولا شامل نخود و کشمش، گردو، برگه زردآلو و نقل و نبات است.شمع، خشت يا آجر.
منبع : http://roghayeh.net